Позив на округли сто „Изричита забрана телесног кажњавања деце у Србији у свим окружењима“

Поштовани,

Задовољство нам је да Вас позовемо на округли сто „Изричита забрана телесног кажњавања деце у Србији у свим окружењима. На округлом столу дискутоваће се о нормативном оквиру забране телесног кажњавања деце у Србији, психолошким и социјални последицама телесног кажњавања по дете, као и улози и месту представника образовног система у промовисању позитивних, ненасилних и партиципативних начина васпитавања и дисциплиновања детета. Овом приликом планирано је да говоре Биљана Лајовић, специјалисткиња школске психологије. Такође говориће и  представници Ужичког центра за права детета и Центра за права детета из Београда који заједнички организују догађај као чланице Коалиције за мониторинг права детета у Србији.

Округли сто ће се одржати 26. децембра 2017. године са почетком у 13.00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, Немањима 52 Ужице. Планирано је да округли сто траје до 15.00 часова.

Округли сто је део активности у оквиру пројекта “Права детета у политикама и пракси” који Центар за права детета спроводи у партнерству са Save the Children International, a кога финансира Влада Шведске. Циљеви oвог пројекта усмерени су на унапређење система заштите деце, као и структура и механизама за праћење и примену права детета укључујући и партиципацију деце у овим процесима. Пројекат се реализује у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2017. године.

Искрено се надамо да ћете бити у могућности да својим присуством дате допринос овом догађају.

Молимо Вас да своје учешће потврдите најкасније до петка, на е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем телефона 06-121-999-7.Такође, уколико имате додатних питања молимо Вас да нам се обратите на наведени контакт.

С поштовањем,                    

          Инес Церовић                                                                         Радован Цицварић

Директорка Центра за права детета                               Директор Ужички центар за права детета