Потписан Уговор за реализацију пројеката у Научном клубу РЦУ

13. септембра у РЦУ, одржана је конференција за медије поводом почетка реализације четири пројекта из области промоције и популаризације науке у 2017. години у Научном клубу РЦУ.

РЦУ је 6. септембра са Центром за промоцију науке потписао Уговор о реализацији пројеката из области промоције и популаризације науке у оквиру јавног позива из марта ове године. Вредност Уговора је 307.000 динара, а пројекти који ће се реализовати до краја године у Научном клубу РЦУ су: Направимо беланце, Корак у физику, Сунчев сат на мојој руци и Њутнови закони су свуда око нас.

На конференцији су говорили: Милена Вићевић, директорка РЦУ, Душица Ристовић, ауторка пројекта " Направимо беланце" и Јелена Радовановић, ауторка пројекта " Корак у физику".


Пројекат "Направимо беланце!" замишљен је да кроз предавања, презентације и неколико радионица приближи основе појмове и процесе молекуларне биологије ученицима средњих школа, али и заинтересованим грађанима. Кроз предавања и прилагођене презентације, на занимљив начин биће објашњени основни појмови (нуклеинске киселине, ген, геном, генетички код, амино киселине, протеини), њихова улога у одржавању живота у ћелији, али и организма у целини.

Пројекат "Корак у физику", намењен је популаризацији природних наука, посебно физике, на млађем школском узрасту и јачању професионалних компетенција наставника разредне наставе за реализацију садржаја природних наука. . Планирано је да радионицама буде обухваћено око 80 ученика из свих основних школа.

Пројекат " Сунчев сат на мојој руци", намењен је деци узраста од пет до седам година и садржи низ активности као што су: креативне и занимљиве игре, интерактивне радионице, израду постер презентација и изложбу.

Пројекат "Њутнови закони су свуда око нас", ученике упознаје са фундаменталним основама класичне физике (Њутновим законима) кроз низ занимљивих и демонстративних огледа. Циљна група овог пројекта су ученици старијих разреда основне школе (од петог до осмог разреда), јер имају потребно предзнање и разумевање за тему пројекта.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2020
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми