Мрежа РЦ и ЦСУ Србије и ЦПН на истом путу

Нацрт програма промоције науке, научно-технолошких резултата и достигнућа предложен од стране Центра за промоцију науке био је тема састанка представника Мреже РЦ и ЦСУ Србије са представницима ЦПН. Како је на отварању састанка истакао Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, сјајна сарадња појединачних центара, тј научних клубова у оквиру центара и ЦПН у протеклој години, овим Нацртом треба да се продуби у правцу већег развоја капацитета истраживача за ширење научне културе, подстицаја комуникације између научноистраживачких организација са државном управом, развоја различитих програма промоције науке и јачања ресурса за промоцију науке.

Милена Вићевућ, директорка РЦУ, истакла је значај сарадње Мреже РЦ/ЦСУ са ЦПН у текућој години, а и убудуће и посебно је нагласила да је Регионални центар у Ужицу, отварањем Научног клуба надоградио своје капацитете и ресурсе, посебно у делу који се односи на промоцију и популаризацију науке. Такође је истакла да се повећао проценат корисника услуга центра и од стране запослених у образовању, истакнутих појединица – експерата у домену природних наука и наравно деце и ученика.

  Кључни ресурс у овој причи свакако чини Мрежа РЦ и ЦСУ, тј научни клубови, који су организацијом великог броја активности и реализацијом великог броја пројеката подржаних од стране Центра за промоцију науке на Јавном позиву то и потврдили у протеклој години. У дијалогу који је уследио, директори центара изнели су своје визије наставка сарадње, док је Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, нагласио значај сарадње наших установа и представио низ новина које су унешене у Нацрт програма промоције науке за наредне три године. У припреми Нацрта учествовао је низ експерата из различитих области, од представника научне заједнице, преко организација цивилног друштва и других актера заинтересованих са промоцију науке.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2020
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми