Чланци

Одржана завршна радионица у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година"

У Научном клубу РЦУ, 25. децембра, реализована је још једна радионица у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година". Пројекат је подржан од стране Центра за промоцију науке.

Радионици су присуствовали ученици из ОШ "Стари град " и ученици из ОШ "Слободан Секулић" из Ужица.Ученици су били у прилици да израђују новогодишње украсе и декорације применом физике и мататике.

Радионице у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година" су осмислиле и реализовале: Јелена Радовановић, др физике, ОШ Слободан Секулић и Александра Весовић, професорка математике у ОШ Емилија Остојић у Пожеги.

Захвалница Научном клубу РЦУ

Научном клубу РЦУ уручена је захвалница Центра за промоцију науке за допринос и учешће у 10. ноћи истраживача 2019.
У име РЦУ, захвалницу је примила, Милена Вићевић, директорка центра.

Реализована још једна радионица у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година"

У Научном клубу РЦУ, 11. децембра, реализована је још једна радионица у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година". Пројекат је подржан од стране Центра за промоцију науке.


Радионици су присуствовали ученици из ОШ "Алекса Дејовић " из Севојна.Ученици су били у прилици да израђују новогодишње украсе и декорације применом физике и мататике.


Радионице у оквиру пројекта "Математика+ физика+ штап+ канап = Нова година" су осмислиле и реализовале: Јелена Радовановић, др физике, ОШ Слободан Секулић и Александра Весовић, професорка математике у ОШ Емилија Остојић у Пожеги.

Одржан састанак у Центру за промоцију науке

У просторијама Центра за промоцију науке 10.12.2019. године одржан је састанак Мреже РЦ/ЦСУ Србије и Центра за промоцију науке.
Тема састанка био је резиме Јавног позива категорије 4.


У оквиру ове категорије одобрена су финансијска средства за израду експоната који ће се реализовати у парковима науке по задатом идејном решењу.Научни клуб РЦУ добио је два експоната: стуб даљинар и магнетни сто.


Направљен је осврт на Извештај Јавног позива 2018.године. Научни клуб РЦУ је успешно реализовао пет пројекта промоције и популаризације науке у 2018.години.

Опширније...

Реализован пројекат "Илуструј сам свој речник науке"

У уторак 10. 12. у Научном клубу РЦУ, одржано је пет радионица у оквиру пројекта "Илуструј сам свој речник науке".
Пројекат подржава Центар за промоцију науке.


У радионицама су учествовали ученици виших разреда ужичких основних школа " Прва основна школа", "Нада Матић", " Слободан Секулић" и "Душан Јерковић".


Ауторке пројеката су: Милена Живковић, мастер студија физике и Александра Живадиновић, мастер студија математике. Ученици су на великим паноима правили илустроване речнике математике и физике, израђивали тродимензионалне геометријске објекте, решавали разне логичке задатке и математичке мозглице и цртали биографије великана математике и физике.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јануар 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми