Чланци

Осмехом кроз игру кроз Европску ноћ истраживача

Радионицом Осмехом кроз игру, синоћ смо у Научном клубу РЦУ, наставили пловидбу кроз Европску ноћ истраживача.
Овом радионицом показали смо да историја великих открића у науци и техници говори нам да нужда није увек мајка изума, једнако често нове идеје настају просто јер су забавне.
Радионицу су креирале и водиле: Јелена Радовановић, др физике, ОШ Слободан Секулић и Александра Весовић, професорка математике у ОШ Емилија Остојић у Пожеги.

Радионицом „Интелигенција (IQ) и дигитална Интелигенција(DQ)“ отворена Европска ноћ истраживача

23. септембра у Научном клубу РЦУ, отворена је десета. по реду Европска ноћ истраживача, радионицом „Интелигенција (IQ) и дигитална Интелигенција(DQ)“.
Рдаионицу је осмислила и реализовала, Душица Мијаиловић, професорка информатике и рачунарства у Медицинској школи у Ужицу и сарадница Научног клуба РЦУ.


Нове технологије захтевају да савремени човек мора поседовати дигиталну интелигенцију.


Циљ радионице је упознавање младих са појмом и значењем DQ, али и са осам вештина дигиталне интелигенције које свако од нас треба да преиспита како би био у могућности да их развија и на најбољи начин одговори на изазове савременог доба.

Најава манифестације Европска ноћ истраживача

Данас је у РЦУ, одржана конференција за медије поводом реализације пројекта Европска ноћ истраживача.
На конференцији су говориле: Милена Вићевић, директорка РЦУ и Марина Тасић, координаторка пројекта за Ужице.

Десета Европска ноћ истраживача у Научном клубу РЦУ и у Ужицу

Десета Европска ноћ истраживача одржаће се у Ужицу од 23. до 27. септембра у организацији Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, а Научни клуб РЦУ биће место окупљања истраживача и љубитеља науке из Ужица и околине. Партнери у реализацији Европске ноћи истраживача у Ужицу су Градски културни центар , Историјски архив и Народни музеј где ће се одвијати три од планираних осам програмских целина.
Европска Ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Сва научна дешавања ове године реализовaће се кроз три пројекта:

-Пројекат РеФоцуС 2.0 (Тхе Роад то Фридаy оф Сциенце), чији је координатор Природно-математички факултет Ниш, организује Ноћ истраживача у сарадњи са Институтом за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, Центром за промоцију науке и Заводом за заштиту споменика културе Крагујевац. Пројекат СЦИМФОНИЦОМ 2018-19 (Сциенце ин Мотион фор Фридаy Нигхт Цоммотион) координише Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду у сарадњи са Факултетом за физичку хемију.
Пројекат РеЦонНеЦт (Ресеарцх, Цоннецтионс, Нетwоркс анд Цултуре) води Факултет техничких наука у Новом Саду, а партнери на пројекту су Природно математички факултет Нови Сад, Центар за промоцију науке (ЦПН), Креативно едукативни центар, Удружење научних комуникатора – Науком, Висока техничка школа струковних студија Зрењанин И Висока техничка школа струковних студија Суботица.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2020
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми