Вести

Реализоване фокус групе " Запошљавање младих"

10. октобра у РЦУ, одржано је неколико фокус група са темом запошљавање младих у организацији Ужичког центра за људска права и демократију. Фокус групе су планиране активности пројекта “Локалне политике запошљавања у фокусу активних грађана” који се реализује у оквиру програма ”Активни грађани-боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“. Циљ пројекта је: Успостављање нових пракси у систему доношења локалних политика у области запошљавања заснованог на: активном укључивању грађана и применом савременог концепта јавног заговарања.

Организован Oкругли сто „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“

Данас је у РЦУ, организован округли сто Oкругли сто „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“.
Округли сто је део пројекта „Мапирање изазова у имплементацији образовања на језицима националних мањина и подршка концепту интеркултуралног образовања“ који Академска иницијатива „Форум 10“ реализује уз подршку Фондације за отворену друштво, Србија.
Излагачи на округлом столу су: Проф. др Данијела Петровић, Филозофски факултет Универзитета у Београду-Платформа за подршку интеркултуралном образовању и Тео Тараниш, Академска иницијатива „Форум 10“-Организације цивилног друштва и афирмација концепта интеркултуралног образовања.

Oкругли сто „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“

Задовољство нам је да Вас позовемо да узмете учешће у раду округлог стола под називом „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“ који ће се одржати у среду, 18. септембра 2019. године у 11:00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању - Ужице (Ул. Немањина 52).

Округли сто је део серије округлих столова који имају за циљ да омогуће дијалог и упознавање релевантних актера у изабраним локалним заједницама (представници локалних самоуправа, релеватних струковних удружења просветних радника и родитеља, управа школа, просветних радника, представника академске заједнице, организација цивилног друштва и медија)  са концептом интеркултуралног образовања и могућностима његове примене у образовном систему Републике Србије. Округли сто ће, такође, бити прилика за размену искустава у вези са досадашњим истраживањима и иницијативама организација цивилног друштва у погледу афирмације поменутог концепта.

У прилогу се налази радна агенда округлог стола.

Молимо Вас да своје учешће потврдите најкасније до уторка, 17. септембра 2018. године до 12:00 часова.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању и можете нас контактирати на е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 064 218 91 37. Контакт особа је Фахрудин Кладничанин.

Округли сто је део пројекта „Мапирање изазова у имплементацији образовања на језицима националних мањина и подршка концепту интеркултуралног образовања“ који Академска иницијатива „Форум 10“ реализује уз подршку Фондације за отворену друштво, Србија.

Семинари РЦУ акредитовани у систему стручног усавршавања Црне Горе

Одлуком Националног савета за образовање Црне Горе у оквиру Јавног позива, акредитовано је пет програма стучног усавршавања аутора чије програме подржава РЦУ:

  • Обука наставника за примену различитих метода учења у настави-аутори и реализатори: Радица Благојевић Радовановић и Гордана Томоњић;
  • Активирајмо ученике подстицајним задацима-аутори и реализатори: Вера Исаиловић и Јелена Бошковић;
  • Оснаживање наставника за васпитни рад у циљу превенције насиља-аутори и реализатори: Радица Благојевић Радовановић и Гордана Томоњић;
  • Оснаживање наставника за препознавање дискриминације и упознавање са механизмима заштите од дискриминације-аутори и реализатори: Милена Вићевић и Гордана Савић;
  • Комуникација у предшколској установи; ауторка: Александра Милошевић.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Октобар 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Акредитовани програми