Вести

Позив на тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“

Комитет правника за људска права YUCOM уз подршку Фондације за отворено друштво организује тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“ који се одржава у оквиру пројекта„Мониторинг инклузивног образовања и процесуирање дискриминације" и намењен је просветним радницима основних и средњих школа.

Тренинг ће се одржати у Регионалном центру за професионални развој запослених Ужице, 26. маја 2017. године са почетком у 13 часова, са циљем подизање свести о значају равноправности и инклузивности у образовном систему међу свим његовим учесницима.

Правници и активисти Комитета правника за људска права су већ дужи низ година активни у области дискриминације у образовању, током којих су имали прилике да организују многобројне тренинге, издају публикације и да са успехом заговарају за доношења закона и подзаконских аката.

Опширније...

Реализована обука " Методе рада са децом предшколског узраста"

15. маја у РЦУ реализована је обука "Методе рада са децом предшколског узраста" запослених у Предшколским установама Златиборског округа у оквиру активности спољних сарадника саветника.


Циљ обуке је методолошко оснаживаwе групе васпитача који ће на јесен преузети групе деце узраста од три године, кроз теоријску систематизацију и практчну примену.

 

Обуци је присуствовало 30 васпитача из Предшколских установа Златиборског округа.

Опширније...

Радионица "Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештај о стручном усавршавању наставника"

Поштована/и,

 

у сарадњи са Регионалним  центром  за професионални развој запошљених у образовању  (Ужице), дана 23.05.2017.  одржава  се  још једна   радионица ‘Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештаја о стручном усавршавању наставника.‘

Радионица  23.05.2017.  је намењена  школама  које гравитирају ка РЦ  Ужице. Како би омогућили што већем броју школа да се упознају са предностима овог сервиса ограничили смо, за ову радионицу, број полазника из једне школе на 2 наставника.

Предности овог сервиса, између осталог је и  то да :

Наставници добијају прилику да свој портфолио, план стручног усавршавања и  годишњи извештај о стручном уствршавању  ураде  на брз, лак и једноставан начин. Школе на основу појединачних е-Портфолија наставника добијају базу података о  стручном усавршавању наставника у школи и могућност да план школе апсолутно усагласе са планом појединца у школи.

Опширније...

Радионица "Савремена технологија у настави српског језика"

РЦУ и Школска управа Ужице позивају наставнике српског језика да присуствују радионици "Савремена технологија у настави српског језика", која ће се одржати 19. маја 2017. год. (петак) у 19 часова у рачунарској учионици РЦУ.


Циљ радионице је упознавање наставника са могућностима унапређења наставе коришћењем савремених технологија уз представљање примера добре праксе.


Радионицу, која се одржава у оквиру активности саветника спољних сарадника, реализоваће Олгица Спасојевић, наставник српског језика.


Учешће на радионици можете пријавити на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до четвртка, 18. маја до 12 сати.

Предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“ за ужичке средњошколце

„Ужице рели тим“ и РЦУ, у периоду од 15. до 17. маја, раелизују за ужичке средњошколце предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“  . Предавања ће бити реализована, 15., 16. и 17. маја у 20 сати у сали РЦУ.

Ученици средњих школа, као активни учесници у једном сегменту саобраћаја, али и као будући возачи,  на тему безбедности имаће прилику да слушају, и активно учествују у дискусији од стране функционера у аутоспорту.

Предавање је конципирано као спој теоријског и практичног рада кроз видео примере из праксе кроз иницирање активног дијалога са учесницима.

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Децембар 2019
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми