Вести

Још један бесплатан курс Енглеског језика за наставнике у РЦУ

Поштовани,

Агенција за едукацију INTERACTIVE И РЦУ, Вас позивају да се пријавите на четворомесечни бесплатан  почетни курс енглеског језика A1. Курс ће трајати од 19. фебруара до 19. јуна  2018. године и обухвата два часа недељно у трајању од сат времена. Курс ће се реализовати у РЦУ.

Зашто похађати курс?

Ово је бесплaтaни нтерaктивaн курс енглеског језика зa одрaсле који се лaко прaти јер полaзи од основa и оспособљaвa Вaс кaко дa користите енглески језик у рaзличитим ситуaцијaмa.

  • увежбaвaћете говорне и вештине слушaњa и писaњa;
  • нaучићете основне појмове и обогaтити свој вокaбулaр;
  • почећете користити прaктичне примере из конверзaцијског енглеског већ од првог чaсa;
  • нaпредовaти уз помоћ редовних вежби, зaнимљивих лекцијa, зaдaтaкa, квизовa, тимског рaдa, игaрa и личних мотивaционих плaновa;
  • стећи добaр увид у основе грaмaтике и вокaбулaрa и тиме постaвити темељ зa дaље учење.

Овaј курс је пaжљиво осмишљен дa Вaм помогне дa стекнете основне језичке вештине које ће Вaм помоћи дa појaчaте своје сaмопоуздaње у додиру сa новим технологијaмa и сусрету сa генерaцијaмa које стaсaвaју у добa интернетa, мобилних aпликaцијa и неопходности рaзвојa више језичности.

Рок за пријаву за похађање курса је 1. фебруар 2018. године. Пријаве примамо путем телефона 031/514 624 или путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Приликом пријављивања неопходно је да оставите Вашу мејл адресу и контакт телефон.

Прeзентација „Етвининг и Еразмус+ пројекти – могућности сарадње и стручног усавршавања наставника“

У уторак, 12.12.2017. године , у РЦУ,  одржана је презентација о могућностима сарадње и стручног  усавршавања наставника кроз eTwinning и Еразмус+ пројекте.

На презентацији су представљене: основне информације о eTwinning порталу, реализовани eTwinning пројекти: „Кутак за климатске елементе“,  „It's spring time, let's go out!“, Заједно растемо у песми и причи“, „Words of friendship“ и „We are Slavs“, основне информације о Еразмус+ програму и актуелном конкурсном року, искустава стручног усавршавања у иностранству у оквиру Еразмус+ програма.

Реализатори презентације су Олгица Спасојевић и Јелена Радовановић, саветници-спољни сарадници Школске управе Ужице.

Реализована обукa за саветнике-спољне сараднике „Вредновање образовно-васпитног процеса“

9. децембра у РЦУ, одржана је обука за саветнике-спољне сараднике „Вредновање образовно-васпитног процеса“.

Обуку су похађали наставници из ОШ " Јордан Ђукановић" из Варде, ОШ " Емилија Остојић" из Пожеге, ОШ " Слободан Секулић" из Ужица и ОШ " Стари град" из Ужица.
Садржај обуке односио се на: улоге и одговорности саветника-спољних сарадника и прописе који уређују надзор и вредновање, извештавање о стручно-педагошком надзору и спољашњем вредновању, процесу вредновања, опсервацији часова и повратна информација, ситуацији појединачног стручно-педагошког надзора.

Обуку су реализовале: Олга Јованчићевић, просветна саветница Школске управе Ужице и Данијела Ковачевић Микић, просветна саветница Школске управе Чачак.

Реализација фокус група у РЦУ

У периоду од 5. до 7. децембра у РЦУ, Ужички центар за људска права и демократију реализује фокус групе у оквиру пројекта  Грађани у акцији за заштиту јавног интереса, који има за циљ унапређење грађанског учешћа, ефикасности и транспарентности у поступцима дефинисања јавног интереса и суфинансирања пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на локалном нивоу.

 

Сетом активности које обухватају анкетирање грађана, фокус групе, тематске јавне расправе, уличне акције, акције јавног заговарања, директно се утиче на уско дефинисање јавног интереса у области информисања и заговара његова примена приликом суфинансирања медијских пројеката у 2018 години.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јун 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми