Вести

Обука наставника у оквиру пројекта "Образовање за права детета"

Ужички центар за права детета је 5. новембра у РЦУ, одржао семинар под називом "Разумевање и примена Индикатора остварености права детета у образовању" (област партиципација). 
На овом, још једаном у низу семинара у оквиру пројекта Образовање за права детета, учествовало је двадесет осам наставника и учитеља Прве основне школе краља Петра другог из Ужица, спремних да новостечена знања примене у пракси. 


Пројекат се реализује уз подршку Песталоци дечје фондације и Владе Лихтенштајна.

Одржан састанак поводом расписаног конкурса ЗУОВ-а

9.октобра у РЦУ, одржан је састанак са ауторима програма стручног усавршавања које подржава РЦУ.
Састанак је организован поводом расписаног конкурса Завода за унапређивање образовања и васпитања за одобравање програма сталног стручног усавршавања.


На састанку је направљен договор око начина конкурисања и детаљно су проучени услови конкурса.
Састанак је водила, Милена Вићевић, директорка РЦУ.

Одржан састанак Актива наставника физике

У петак, 6.10.2017., у РЦУ, одржан је састанак Актива наставника физике основних и средњих школа са територије Града Ужица.
Састанак је организован на иницијативу Школске управе Ужице у сарадњи са Подружницом Златиборског округа Друштва физичара Србије. 
Тема састанка била је планирање рада Актива у школској 2017/18. години.

Одржан семинар " Обука наставника за решавање дисциплинских проблема у настави"

30. септембра и 1. октобра у РЦУ, реализован је семинар „Обука наставника за решавање дисциплинских проблема у настави“, каталошки број 489, дводневни семинар, (16 бодова), Компетенција: К3; Приоритет:4.

Семинар је похађало 27 наставника из ОШ " Нада Матић" из Ужица, ОШ " Богосав Јанковић" из Кремана и ОШ " Стеван Јоксимовић" из Рогачице.
Општи циљеви семинара су: оспособити наставника за разликовање дисциплинских од недисциплинских проблема у настави; освестити да се адекватним руковођењем одељењем могу предупредити проблеми; обучити наставнике за решавање дисциплинских проблема у настави.

Семинар су реализовали: Љубинко Златић, педагог у ОШ " Стари град", Дикосава Аврамовић, професор разредне наставе у ОШ „Стари град“ у Ужицу и Станојла Цветковић, професор разредне наставе у ОШ „Слободан Секулић“ у Ужицу.

Одржана обука "Формативно оцењивање"

30. септембра у РЦУ, реализована је обука " Формативно оцењивање" у оквиру пројекта Унaпрeђивaњe квaлитeтa oбрaзoвнoг систeмa Рeпубликe Србиje крoз унaпрeђивaњe eфeктивнoсти систeмa спoљaшњeг врeднoвaњa рaдa шкoлa и рaзвoj хoризoнтaлнoг учeњa измeђу шкoлa (SHARE) – УНИЦЕФ. Носилац пројекта је Завод за вредновање квалитета и васпитања, а РЦУ је у оквиру пројекта место реализације обуке.
Обуку је похађало 29 учесника из ОШ " Слободан Секулић" из Ужица, ОШ " Емилија Остојић" из Пожеге, ОШ " Јордан Ђукановић" из Косјерића и представници Школске управе из Ужица.


Садржај обуке односио се на: циљеве учења до формативног оцењивања, самовредновање ученика и ученица и вредновање постигнућа других ученика и извештавње о праћењу развоја, напредовања и остварености постигнућа ученика.

Обуку су реализовали: Јелена Стефановић и Саша Гламочак.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јун 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми