Вести

У сусрет конференцији "Одговорност директора у образовном систему Републике Србије" - Врњачка Бања 2017.

У оквиру припрема за предстојећу конференцију "Одговорност директора у образовном систему Републике Србије" у организацији Мреже РЦ и ЦСУ Србије, која ће се 16. и 17. октобра одржати у Врњачкој Бањи, 22. августа је у Центру за стручно усавршавае у Крагујевцу одржан састанак директора Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање. Састанак је имао за циљ договор у вези са организацијом и реализацијом Конференције као и пратећих садржаја.


Теме предстојеће Конференције биће од виталног значаја за будуће функционисање образовног система у Србији, док ће еминентни предавачи бити из свих институција које прате образовање, почевши од Министарства просвете, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и других.
Састанку је присуствовала Милена Вићевић, директорка РЦУ.

Опширније...

Састанак Мреже РЦ и ЦСУ у Смедереву

Директори и стручни сарадници Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Центра за промоцију науке (ЦПН) били су гости Регионалног центра Смедерево на заједничком састанку који је одржан, 20. јула.

Састанак је отворио мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, који је поздравио учеснике и пренео извињење Младена Шарчевића, министра просвете, науке и технолошког развоја због немогућности да присуствује састанку. Директори центара су у отвореном разговору указали Богољубу Лазаревићу, помоћнику министра просвете за инспекцијске послове, на проблеме са којима се суочавају у раду, са одређеном врстом отпора просветних радника према стручном усавршавању, те са стандардним потешкоћама у финансирању од стране локалних самоуправа.

Опширније...

Реализован семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад" за чланове Учитељског друштва

Учитељско друштво Града Ужица је за своје чланове у РЦУ, 21. маја, реализовало семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад", каталошки број 121, 8 бодова, Компетенцијa: K4,Приоритет: 4.

Семинар је похађало 29 учитеља из ужичких основних школа.

Опширније...

Позив на тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“

Комитет правника за људска права YUCOM уз подршку Фондације за отворено друштво организује тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“ који се одржава у оквиру пројекта„Мониторинг инклузивног образовања и процесуирање дискриминације" и намењен је просветним радницима основних и средњих школа.

Тренинг ће се одржати у Регионалном центру за професионални развој запослених Ужице, 26. маја 2017. године са почетком у 13 часова, са циљем подизање свести о значају равноправности и инклузивности у образовном систему међу свим његовим учесницима.

Правници и активисти Комитета правника за људска права су већ дужи низ година активни у области дискриминације у образовању, током којих су имали прилике да организују многобројне тренинге, издају публикације и да са успехом заговарају за доношења закона и подзаконских аката.

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јун 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми