Вести

Састанак Мреже РЦ и ЦСУ у Смедереву

Директори и стручни сарадници Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Центра за промоцију науке (ЦПН) били су гости Регионалног центра Смедерево на заједничком састанку који је одржан, 20. јула.

Састанак је отворио мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, који је поздравио учеснике и пренео извињење Младена Шарчевића, министра просвете, науке и технолошког развоја због немогућности да присуствује састанку. Директори центара су у отвореном разговору указали Богољубу Лазаревићу, помоћнику министра просвете за инспекцијске послове, на проблеме са којима се суочавају у раду, са одређеном врстом отпора просветних радника према стручном усавршавању, те са стандардним потешкоћама у финансирању од стране локалних самоуправа.

Опширније...

Реализован семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад" за чланове Учитељског друштва

Учитељско друштво Града Ужица је за своје чланове у РЦУ, 21. маја, реализовало семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад", каталошки број 121, 8 бодова, Компетенцијa: K4,Приоритет: 4.

Семинар је похађало 29 учитеља из ужичких основних школа.

Опширније...

Позив на тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“

Комитет правника за људска права YUCOM уз подршку Фондације за отворено друштво организује тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“ који се одржава у оквиру пројекта„Мониторинг инклузивног образовања и процесуирање дискриминације" и намењен је просветним радницима основних и средњих школа.

Тренинг ће се одржати у Регионалном центру за професионални развој запослених Ужице, 26. маја 2017. године са почетком у 13 часова, са циљем подизање свести о значају равноправности и инклузивности у образовном систему међу свим његовим учесницима.

Правници и активисти Комитета правника за људска права су већ дужи низ година активни у области дискриминације у образовању, током којих су имали прилике да организују многобројне тренинге, издају публикације и да са успехом заговарају за доношења закона и подзаконских аката.

Опширније...

Реализована обука " Методе рада са децом предшколског узраста"

15. маја у РЦУ реализована је обука "Методе рада са децом предшколског узраста" запослених у Предшколским установама Златиборског округа у оквиру активности спољних сарадника саветника.


Циљ обуке је методолошко оснаживаwе групе васпитача који ће на јесен преузети групе деце узраста од три године, кроз теоријску систематизацију и практчну примену.

 

Обуци је присуствовало 30 васпитача из Предшколских установа Златиборског округа.

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2018
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми