Вести

Одржан семинар "Ефикасни односи са јавношћу и значај информисања у систему социјалне заштите"

25. марта у РЦУ, одржан је семинар „ Ефикасни односи са јавношћу и значај информисања у систему социјалне “.
Семинар су реализовале:Ивана Копривица, директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, Татјана Лазор, Саветница за професионалну обуку у Покрајинском заводу за социјалну заштиту.

Циљеви семинара

1.Проширити знања учесника/ца о планирању односа са јавношћу.

2.Унапредити разумевање учесника/ца о значају односа са јавношћу и информисања у систему социјалне заштите.

3.Подстаћи учеснике/це на израду плана информисања за своју институцију/установу/ организацију и усклађивање са другим документима и процесима.

Расписивање конкурса "Вода нас опомиње"

Светски дан вода се обележава 22. марта па Вас тим поводом обавештавамо да јавно комунално предузеће ,,Водовод“ Ужице у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Ужице, расписује литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа ,,ВОДА НАС ОПОМИЊЕ “ за 2018.годину. Тема конкурса је промоција очувања чисте здраве пијаће воде.

Радове је потребно слати под пуним именом и презименом на адресу Регионалног центра за професинални развој запослених у образовању Ужице, ул.Немањина бр.52, 31000 Ужице. Сваки учесник може да пошаље највише један рад.

Крајњи рок за слање радова је 16.март 2018. године. Одлука о резултатима конкурса ће бити објављена 21. марта 2018. године на сајту ЈКП ,,Водовод“ Ужице и   Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Ужице. Награђени ученици ће бити обавештени преко својих предметних наставника, а награђени радови ће бити објављени на сајту ЈКП Водовод.

Прилози
Download this file (Poziv na konkurs Vodovod RCU.DOCX)Poziv na konkurs Vodovod RCU.DOCX105 kB

Опширније...

Оджана друга обука „Права детета у преговарачком поглављу 23 - од политике до праксе"

11. фебруара 2018. године, у РЦУ, реализована је друга једнодневна обука „Права детета у преговарачком поглављу 23 - од политике до праксе". На обуци је учествовало 29 учесника из 10 организација цивилног друштва и Канцеларија за младе из свих општина Златиборског округа. Циљ обуке је био допринос подизању капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у процесу праћења преговарачког процеса, са посебним нагласком на праћење АП 23, односно, остваривања права детета у оквиру тог преговарачког поглавља.


Обука се реализује у оквиру пројекта “Мониторинг остваривања права детета у процесу придруживања Србије Европској унији“. Рад Ужичког центра за права детета подржава Шведска у оквиру програма Београдске отворене школе „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији“

Amigo Travel Ужице и РЦУ организују заједничко путовање у Беч за запослене у образовању

БЕЧ – Престоница једне од најзначајнијих европских империја, данас главни град Аустрије. У историјско – кутурном осврту, град зачет у првом веку након Христа, као утврђење Римљана. Из данашње перспективе град у коме се путује кроз време, где нема остатка рушевина већ жива слика империјалног барокном раскоша. Довољно је да поменемо дворове Хофбург и Шенбрун,палату Белведере, катедралу Светог Стефана, Карлову цркву, значајан број паркова, тргова, опера, театара... Град у коме се рађала историја, ентузијазам и културно стваралаштво и који се обавезно везује за имена попут Моцарта, Бетовена, Хајдна и Штрауса...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Март 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Акредитовани програми