Вести

Одржана обука Унапређење етичких компетенција стручних радника у раду са маргинализованим групама

У организацији, Коморе социјалне заштите, 9. марта у РЦУ, одржана је обука Унапређење етичких компетенција стручних радника у раду са маргинализованим групама.

Обуци су присуствовали запослени у установама социјалне заштите из Златиборског округа.

Одржан семинар Индикатори остварености права детета у образовном систему

Ужички центар за права детета, 29. фебруара у РЦУ, реализовао је семинар Индикатори остварености права детета у образовном систему у оквиру пројекта Образовање за права детета -обука представника нових партнерских школа.


Семинар су похађали учитељи и наставници из: ОШ Петар Лековић из Пожеге, ОШ Алекса Дејовић из Севојна, ОШ Слободан Секулић из Ужица и ОШ Димитрије Туцовић из Чајетине.

Реализована радионица „Технике помоћу којих можемо регулисати дисциплинске проблеме у настави“

25. фебруара у РЦУ, одржана је радионица за наставнике разредне и предметне наставе из ужичких основних школа на тему „Технике помоћу којих можемо регулисати дисциплинске проблеме у настави“.


Радионица је део системских активности спољних сарадника саветника Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Радионицу је реализовала, Станојла Цветтковић, саветница-спољна сарадница Школске управе Ужице, учитељица у ОШ“Слободан Секулић".

Одржана инфо сесија о програму “Фондација нашег краја - Заједница се пита!”

20. фебруара у РЦУ, одржана је инфо сесија о програму “Фондација нашег краја - Заједница се пита!”, који има за циљ да подстакне оснивање локалних фондација у Србији. Ужички крај има велики потенцијал за оснивање локалне фондације, која ће додатно оснажити заједницу, побољшати квалитет живота на том подручју и кроз свој рад подржати локалне иницијативе. Тим Траг фондације представља програм и на сва питања и недоумице даје одговоре на другој инфо сесији у Ужицу.


Програм “Фондација нашег краја - Заједница се пита!” је покренут у Србији, јер овај иновативан модел има све већу експанзију у свету са циљем да локалне фондације подстакну удруживање и тако постану кључни покретачи промена у свом окружењу. Свака заједница има ресурсе у виду новца, вештина, знања или контаката које њени становници могу удружити како би унапредили места у којима живе.


Пријаве за програм трају до 16. марта на http://www.lokalnefondacije.rs/sr/


Програм је покренут уз подршку Фондације Čarls Stjuart Mott.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2020
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми