Вести

Јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године

20. децембра у РЦУ, одржана је Јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године.


О предлогу Стратегије говорили су: представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,Тима Уједињених нација за људска права и представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.


Резултате евалуације претходне Стратегије и предлог циљева и мера новог стратешког документа, представио је, Владан Јовановић, експерт задужен за припрему документа.

Презентовани примери добре праксе са фокусом на исходе

17. децембра у РЦУ, одржана је презентација примера добре праксе, интердисциплинано повезивање са фокусом на исходе. Активност је планирала Школска управа у сарадњи са спољним сарадником мр Александром Тијанић Славујевић.

Примере из праксе, презентовале су и Оливера Шуљгић, наставник ликовне културе у ОШ "Нада Матић" у Ужицу, Ана Петронијевић, наставник историје у ОШ "Димитрије Туцовић" у Чајетини и Гордана Томоњић, педагог у ОШ " Стеван Јоксимовић " у Рогачици.

Презентацији су присуствовали наставници предметне и разредне наставе који реализују програме наставе и учења базиране на исходима.

Одржан семинар Међупредметни приступ настави и учењу и развој компетенција ученика

Учитељи и наставници из ОШ Душан Јерковић из Ужица, 15. децембра у РЦУ, похађали су семинар Међупредметни приступ настави и учењу и развој компетенција ученика.


Ауторке семинара:Љиљана Левков, доктор наука; Јасминка Марковић, магистар, Центар за образовне политике; Биљана Стојановић, мастер образовних политика, Министарство просвете, науке и технолошког развоја.


Циљ семинара: Јачање професионалних компетенција наставника за примену међупредметног приступа настави и учењу ради развијања међупредметних компетенција и изградње знања која превазилазе границе предмета.

Одржан састанак са са представницима тимова за самовредновање из Предшколских установа

У организацији Школске управе Ужице, 13. децембра у РЦУ, одржан је састанак са представницима тимова за самовредновање из Предшколских установа са територије Златиборског округа.


На састанку су представљени планови за самовредновање и направљен је преглед реализованих активности предшколских установа – извештаји координатора тимова за самовредновање; анализирали су се извештаји о самовредновању и водила се дискусија о процесу самовредновања.

Реализована још једна радионица у организацији Школске управе Ужице

12. децембра у РЦУ, одржана је још једна радионица са циљем унапређивања инклузивне праксе у основним школама као и хоризонталнг учења.

Радионица је реализована у оквиру активности које је планирала Школска управа Ужице у сарадњи са саветницима-спољњим сарадницама.

Радионици су присуствовали наставници разредне и предметне наставе који реализују наставу по ИОП-у из Ужица.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јануар 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми