Вести

Одржана инфо сесија о програму “Фондација нашег краја - Заједница се пита!”

20. фебруара у РЦУ, одржана је инфо сесија о програму “Фондација нашег краја - Заједница се пита!”, који има за циљ да подстакне оснивање локалних фондација у Србији. Ужички крај има велики потенцијал за оснивање локалне фондације, која ће додатно оснажити заједницу, побољшати квалитет живота на том подручју и кроз свој рад подржати локалне иницијативе. Тим Траг фондације представља програм и на сва питања и недоумице даје одговоре на другој инфо сесији у Ужицу.


Програм “Фондација нашег краја - Заједница се пита!” је покренут у Србији, јер овај иновативан модел има све већу експанзију у свету са циљем да локалне фондације подстакну удруживање и тако постану кључни покретачи промена у свом окружењу. Свака заједница има ресурсе у виду новца, вештина, знања или контаката које њени становници могу удружити како би унапредили места у којима живе.


Пријаве за програм трају до 16. марта на http://www.lokalnefondacije.rs/sr/


Програм је покренут уз подршку Фондације Čarls Stjuart Mott.

Одржана још једна Обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања

6. фебруара у РЦУ, одржана је још једна обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања. Обука је решењем министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сврстана на Листу програма од јавног интереса, што јој даје карактер обавезне обуке.


Обуци су присуствовали директори средњих школа, руководиоци Тимова за самовредновање и руководиоци Тимова за обезбеђивање квалитета и развоја установе из Ариља, Косјерића, Пожеге и Ужица.


Водитељи обуке су просветни саветници Школске управе Ужице: Радмила Марјановић и Јелена Павловић.

Реализована обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања

4. фебруара у РЦУ, одржана је обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања. Обука је решењем министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сврстана на Листу програма од јавног интереса, што јој даје карактер обавезне обуке.


Обуци су присуствовали директори основних школа, руководиоци Тимова за самовредновање и руководиоци Тимова за обезбеђивање квалитета и развоја установе из Ариља, Косјерића, Бајине Баште и Пожеге.


Водитељи обуке су просветни саветници Школске управе Ужице: Миленко Николић и Јелена Павловић.

Одржан експертски регионални састанак посвећен дефинисању показатеља за предшколско образовање на локалном нивоу

3.фебруара у РЦУ одржан је експертски регионални састанак, посвећен дефинисању показатеља за предшколско образовање на локалном нивоу.


Састанак је одржан у оквиру пројекта Локализација европских интеграција – предшколско васпитање и образовање, који подржава Фондација за отворено друштво (ФОД), а спроводи Центар за социјалну политику из Београда, у сарадњи са Женским центром из Ужица и Едукационим центром из Лесковца.


Циљ пројекта је успостављање сарадње између грађана, институција, академске заједнице, удружења грађана, Савета родитеља и осталих релевантних група ради дефинисања показатеља за праћење развоја предшколског образовања на локалном нивоу.


Радмила Гујаничић из Женског центра Ужице је представила пројекат, након чега је Жарко Шундерић, директор Центра за социјалну политику из Београда представио предлог показатеља којим би требало пратити развој предшколског образовања и васпитања на локалном нивоу. Након тога је уследио разговор и дискусија са учесницима о могућностима за унапређивање предлога показатеља.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Март 2020
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Акредитовани програми