Вести

Одржана обука "Формативно оцењивање"

30. септембра у РЦУ, реализована је обука " Формативно оцењивање" у оквиру пројекта Унaпрeђивaњe квaлитeтa oбрaзoвнoг систeмa Рeпубликe Србиje крoз унaпрeђивaњe eфeктивнoсти систeмa спoљaшњeг врeднoвaњa рaдa шкoлa и рaзвoj хoризoнтaлнoг учeњa измeђу шкoлa (SHARE) – УНИЦЕФ. Носилац пројекта је Завод за вредновање квалитета и васпитања, а РЦУ је у оквиру пројекта место реализације обуке.
Обуку је похађало 29 учесника из ОШ " Слободан Секулић" из Ужица, ОШ " Емилија Остојић" из Пожеге, ОШ " Јордан Ђукановић" из Косјерића и представници Школске управе из Ужица.


Садржај обуке односио се на: циљеве учења до формативног оцењивања, самовредновање ученика и ученица и вредновање постигнућа других ученика и извештавње о праћењу развоја, напредовања и остварености постигнућа ученика.

Обуку су реализовали: Јелена Стефановић и Саша Гламочак.

РЦУ и Гете институт потписали Меморандум о сарадњи

28.септембра у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, потписан је Меморандум о сарадњи између Гете института у Србији и РЦУ.


Директорка РЦУ, Милена Вићевић, изјавила је да потписивање Меморандума о сарадњи нас обавезује да у блиској будућности реализујемо значајне активности које ће се односити на организацију испита из немачког језика и то на свим нивоима , активности које ће се односити на информисње и корелацију у настави немачког језика и организацију семинара за наставнике немачког језика за унапређивање њихових стручних компетенција.Она се захвалила Гете институту на отворености и спремности на сарадњу са РЦУ као и на препознавању РЦУ као значајног стратешког партнера за имплементацију заједничких активности.

Опширније...

Одржана обука "Превенција синдрома сагоревања код професионалаца у социјалној заштити"

23. септембра у РЦУ, реализована је акредитована обука"Превенција синдрома сагоревања код професионалаца у социјалној заштити".

Ауторке и реализаторке програма су: Ивана Копривица и Марина Вукотић.


Обуку су похађали запослени у Центрима за социјални рад из Ужица, Пожеге, Пријепоља, васпитачи и стручни сарадници из Дома за децу и омладину Петар Радовановић, и Дневног боравка за децу, малде и одрасле са сметњама у развоју из Ужица.


Циљеви програма обуке су усмерени ка подизању нивоа знања и вештина запослених и даваоца услуга у социјалној заштити, у области:
1. Стицање основних знања о стресу и синдрому сагоревања
2. Упознавање са могућим изворима стреса и синдрома сагоревања и препознавање фактора ризика за настанак стреса и сагоревања на послу
3. Стицање знања и вештина за препознавање симптома стреса и синдрома сагоревања код себе и својих сарадника
4. Упознавање са могућим стратегијама суочавања и превладавања стреса у радном окружењу и синдрома сагоревања

Опширније...

Одржана фокус група у оквиру пројекта „Јачање безбедносних политика на локалном нивоу”

20. Септембра у РЦУ, реализована је фокус група на тему доприноса истраживању о стању локалне безбедности у Ужицу.

Процењивање и праћење стања локалне безбедности се врши у оквиру пројекта Мисије ОЕБС у Србији под називом „Јачање безбедносних политика на локалном нивоу”. Циљ пројекта је јачање улоге грађана у процесу реформи сектора безбедности у Србији. Резултати истраживања би ће бити предочени институцијама у Ужицу и требало да послуже приликом креирања и спровођења локалних политика и планова ради побољшања безбедности грађана и грађанки.

Опширније...

INTERACTIVE 031 - Курсеви страних језика за децу просветних радника

INTERACTIVE 031
КУРСЕВИ СТРАНИХ ЈЕЗИКА ЗА ДЕЦУ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Поштовани,
Агенција за едукацију INTERACTIVE 031 и РЦУ, Вас позивају да пријавите своју децу на курсеве страних језика по промотивној цени:
• Језици: немачки, енглески
• Почетак: септембар 2017. године
• Попуст: 50% ( Попуст обезбедио РЦУ и Агенција за едукацију INTERACTIVE 031 )
• Број места је ограничен

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јануар 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми