Вести

Реализован семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад" за чланове Учитељског друштва

Учитељско друштво Града Ужица је за своје чланове у РЦУ, 21. маја, реализовало семинар " Оснаживање наставника за васпитни рад", каталошки број 121, 8 бодова, Компетенцијa: K4,Приоритет: 4.

Семинар је похађало 29 учитеља из ужичких основних школа.

Опширније...

Позив на тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“

Комитет правника за људска права YUCOM уз подршку Фондације за отворено друштво организује тренинг „Инклузивно образовање - изазови и перспективе“ који се одржава у оквиру пројекта„Мониторинг инклузивног образовања и процесуирање дискриминације" и намењен је просветним радницима основних и средњих школа.

Тренинг ће се одржати у Регионалном центру за професионални развој запослених Ужице, 26. маја 2017. године са почетком у 13 часова, са циљем подизање свести о значају равноправности и инклузивности у образовном систему међу свим његовим учесницима.

Правници и активисти Комитета правника за људска права су већ дужи низ година активни у области дискриминације у образовању, током којих су имали прилике да организују многобројне тренинге, издају публикације и да са успехом заговарају за доношења закона и подзаконских аката.

Опширније...

Реализована обука " Методе рада са децом предшколског узраста"

15. маја у РЦУ реализована је обука "Методе рада са децом предшколског узраста" запослених у Предшколским установама Златиборског округа у оквиру активности спољних сарадника саветника.


Циљ обуке је методолошко оснаживаwе групе васпитача који ће на јесен преузети групе деце узраста од три године, кроз теоријску систематизацију и практчну примену.

 

Обуци је присуствовало 30 васпитача из Предшколских установа Златиборског округа.

Опширније...

Радионица "Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештај о стручном усавршавању наставника"

Поштована/и,

 

у сарадњи са Регионалним  центром  за професионални развој запошљених у образовању  (Ужице), дана 23.05.2017.  одржава  се  још једна   радионица ‘Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештаја о стручном усавршавању наставника.‘

Радионица  23.05.2017.  је намењена  школама  које гравитирају ка РЦ  Ужице. Како би омогућили што већем броју школа да се упознају са предностима овог сервиса ограничили смо, за ову радионицу, број полазника из једне школе на 2 наставника.

Предности овог сервиса, између осталог је и  то да :

Наставници добијају прилику да свој портфолио, план стручног усавршавања и  годишњи извештај о стручном уствршавању  ураде  на брз, лак и једноставан начин. Школе на основу појединачних е-Портфолија наставника добијају базу података о  стручном усавршавању наставника у школи и могућност да план школе апсолутно усагласе са планом појединца у школи.

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Септембар 2019
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Акредитовани програми