Вести

Радионица "Савремена технологија у настави српског језика"

РЦУ и Школска управа Ужице позивају наставнике српског језика да присуствују радионици "Савремена технологија у настави српског језика", која ће се одржати 19. маја 2017. год. (петак) у 19 часова у рачунарској учионици РЦУ.


Циљ радионице је упознавање наставника са могућностима унапређења наставе коришћењем савремених технологија уз представљање примера добре праксе.


Радионицу, која се одржава у оквиру активности саветника спољних сарадника, реализоваће Олгица Спасојевић, наставник српског језика.


Учешће на радионици можете пријавити на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до четвртка, 18. маја до 12 сати.

Предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“ за ужичке средњошколце

„Ужице рели тим“ и РЦУ, у периоду од 15. до 17. маја, раелизују за ужичке средњошколце предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“  . Предавања ће бити реализована, 15., 16. и 17. маја у 20 сати у сали РЦУ.

Ученици средњих школа, као активни учесници у једном сегменту саобраћаја, али и као будући возачи,  на тему безбедности имаће прилику да слушају, и активно учествују у дискусији од стране функционера у аутоспорту.

Предавање је конципирано као спој теоријског и практичног рада кроз видео примере из праксе кроз иницирање активног дијалога са учесницима.

Опширније...

Презентација примера добре праксе

Поштоване колегинице и колеге,


Позивамо Вас на презентацију примера добре праксе:

  1. Јавног часа интегративне наставе на тему ВАСКРС
    Час су реализовали наставници Основне школе "Стари град" 11. априла 2017. године
  2. Јавног часа "Сећања на жртве геноцида и Холокауста" у ОШ "Димитрије Туцовић", Чајетина, реализованом 4. маја 2017. у библиотеци Чајетине и ОШ " Д. Туцовић".


Презентација часова ће се одржати 10. маја 2017. године,у просторијама РЦУ, са почетком у 20 часова. 
Дођите, да разменимо искуства и унапредимо сопствени рад.

Одржана једнодневна радионица “Мониторинг остваривања права детета у процесу придруживања Србије Европској Унији“

Једнодневна радионица на тему „Улога ОЦД у мониторингу остваривања права детета у процесу придруживања Србије Европској Унији”, одржана је 4.маја 2017.године у РЦУ . Обуку је организовао Ужички центар за права детета за 28 учесника из 15 организација цивилног друштва и КЗМ које раде са/за децу из Златиборског округа.

Обука је имала за циљ да информише и оснажи ОЦД за утицај у креирању јавних политика у контексту процеса преговарања о приступању Србије ЕУ, у области права детета. Теме радионице су биле права детета у контексту преговарачког поглавља 23; анализа Акционог плана за преговарачко поглавље 23 у делу који се односи на права детета; досадашња постигнућа у реализацији Акционог плана 23 у делу права детета; начини утицаја цивилног друштва на преговарачки процес и значај независног мониторинга реализације акционих планова. Значајна дискусија је посвећена техникама прилагођеног информисања, односно начина како ће ОЦД информисати децу и младе у свом окружењу о овој теми.

Опширније...

Завршен други бесплатан почетни курс енглеског језика за наставнике

У рачунарској учионици РЦУ, 25. априла је одржано завршно тестирање друге групе наставника-полазника тромесечног бесплатног курса енглеског језика у организацији Агенције за едукацију INTERACTIVE 031 и РЦУ. 
После првомајског празника полазницима ће бити додељене дипломе о похађаном курсу, а након тога заинтересовани полазници похађаће наредни ниво курса.

Опширније...

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Септембар 2019
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Акредитовани програми