Одржан семинар " Репродуктивно здравље младих – шта добар наставник треба да зна"

У суботу, 21. октобра у РЦУ, реализован је семинар Репродуктивно здравље младих – шта добар наставник треба да зна, каталошки број 175, Компетенцијa: K3, Приоритет: 5.
Семинар су похађали наставници из Уметничке школе из Ужица и наставници из Пољопривредне школе у Пожеги.


Ауторке и реализаторке семинара су: Ана Мијатовић Ристовић, доктор медицине специјалиста гинекологије и акушерства, гинеколог-акушер у Служби за здравствену заштиту жена Дома здравља у Ужицу; Душица Ристовић, дипломирани биолог, професор биологије, Ужичка гимназија и Економска школа Ужице.

Општи циљеви

Унапређивање компетенција наставника, васпитача у домовима и стручних сарадника за васпитни рад са младима у области очувања репродуктивног здравља и развијање вештина за препознавање ризика и адекватне начине реаговања на њих.

Специфични циљеви

Подизање нивоа знања о правилном полном сазревању деце; Разумевање савремених животних услова и како се они рефлектују на репродуктивно здравље младих; Упознавање са статистичким подацима о стању репродуктивног здравља младих и примери из праксе; Разоткривање заблуда о полно преносивим болестима; Обука наставника, васпитача у домовима и стручних сарадника за саветодаван рад са младима у циљу развијања свести о ризицима и значају очувања репродуктивног здравља ради каснијег родитељства.

Теме програма

Фазе полног сазревања деце; Азбука контрацепције; Полно преносиве болести; Значај очувања репродуктивног здравља младих

Циљна група

наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета – средња стручна школа, васпитач у дому ученика, стручни сарадник у школи

Број учесника

30

Трајање

један дан (8 бодова)