Конкурс за лица математике

Центар за промоцију науке, уочи припрема за наредни Мај месец математике, расписује конкурс за креативне наставнике

Коjа све лица има математика? Нису то само Питагора и Лаjбниц, Гаус и Тjуринг. Лица математике су сви они коjи желе да комуницираjу и популаризуjу математику, да jе на jедноставан начин обjасне и покажу колико заправо математика може бити забавна. Овогодишњи М3, Маj месец математике, има мисиjу да та лица откриjе свима. Конкурс jе отворен 5. априла и траjе све до 20. априла 2016. године, до 17 часова.

Конкурс за лица математике jе позив свим наставницима и професорима на територији Републике Србије, садашњим или бившим, коjи имаjу добру праксу у својој настави и који кроз неформално образовање желе да јавности представите интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова. Биле то интерактивне радионице, jавни часови, научнопопуларна предавања, мултимедиjалне апликациjе или математичке игре, уколико имате идеjу коjу већ користите у настави – jавите се на конкурс!

На конкурс се наставници могу приjавити путем формулара на дну стране. Потребно jе у одговараjућем формату описати предложени програм, начин презентовања и краћу биографиjу. Обавезно jе навести и школу, односно универзитет где наставник ради или jе радио.

Комисиjа Центра за промоциjу науке одабраће десет наjбољих програма на основу четири критериjума: квалитета предлога, иновативности, имплементациjе и креативности предлога. Ових десет предлога, односно десет наставника и професора, постаће нова Лица математике!

Десет одабраних победника – Лица математике, обавезно ће учествовати на презентациjи у Београду у организациjи Центра за промоциjу науке, као и своjим градовима и оближњим научним клубовима. На овим презентациjама имаће прилику да широj публици покажу своjе добре праксе, и науче, не само децу и студенте, већ и друге наставнике и посетиоце занимљивим математичким идеjама.

Лица математике биће чести гости у медиjима. Центар за промоциjу науке спровешће медиjску кампању са циљем промоциjе свих Лица математике као групе, али и поjединачно, што jе лепа прилика да се ваши програми представе свим гледаоцима, слушаоцима и читаоцима у Србиjи.

Лица математике биће и звезде велике математичке изложбе. Портрети победника, заjедно са њиховим добрим праксама, биће изложени у галериjама у Београду, како би, макар у маjу, наставници били праве познате личности.

Молимо вас да своjе приjаве пошаљете на време, jер неблаговремене, као и непотпуне приjаве неће бити разматране. Конкурс је намењен искључиво наставницима у школским и високошколским установама, као и наставницима у пензији. Видимо се на новом М3 у маjу!

Вашу приjаву можете попунити путем формулара.

За сва евентуална питања, контакт особа jе Борис Клобучар,

е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580


Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Мај 2024
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми