Обележен Светски дан вода ЈКП Водовод Ужице и РЦУ

Поводом обележавања светског дана вода  (22. март) ЈКП „Водовод“ Ужице у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Ужице, по пету годину за редом је  расписао литерари и ликовни конкурс за ученике основних школа.Овог пута тема је била „ВОДА У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА“ .  Конкурс је трајао од 1. до 15. марта, а коначни резултати конкурса су објављени 18. марта на сајту ЈКП „Водовод“ Ужице и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и наишао је на одличан одзив код ученика основних школа у граду и околини. Више од сто дечака и девојчица је анимирано и учестовало је на конкурсу што јасно говори да смо на добром путу и да деца све више схватају значај воде и очувања водних ресурса.

Комисију за доделу награда у оквиру литерарног конкурса су чинили Марија Миловић, мастер језика и књижевности (Економска школа Ужице), Валентина Златановић Марковић, др филолошких наука (Медицинска школа Ужице) и Дарко Ранковић, професор разредне наставе (РЦУ), док је за ликовни конкурс комисију сачињавала Ана Лазић, дипломирана керамичарка (Уметничка школа Ужице), Маријана Ћурчић, мастер ликовна уметница (Уметничка школа Ужице) и Софија Бунарџић, дипломирана сликарка – керамичарка.

 У оквиру литерарног конкурса приспело је 16 радова и прву награду је освојио Лазар Новаковић ученик другог разреда ОШ „Прва основна школа краља Петра II“, Ужице, другу награду – Маша Весовић, ученица петог разреда ОШ „Душан Јерковић „, Ужице и трећу награду - Урош Петровић, ученик седмог разреда ОШ „Миодраг Миловановић Луне“, Каран.

Што се тиче ликовног конкурса од 86 пристиглих радова прву награду освојила је Андријана Јевђић, ученица осмог разреда ОШ“Ђура Јакшић“, Равни, друго- Миа Милосављевић, ученица првог разреда ОШ „Прва основна школа краља Петра II“, Ужице и трећу награду – Мина Милошевић, ученица осмог разреда ОШ „Душан Јерковић „ Ужице.

Вредне награде уз придржавање свих противепидемиолошких мера  су уручене  ученицима 22. марта на Светски дан вода у просторијама предузећа „Водовод“ од стране Душка Љујића, директора ЈКП „Водовод“, Ужице Милене Вићевић, директорке РЦУ.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Април 2021
П У С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Акредитовани програми