Вести

Представљен пројекат Премошћавање

16.маја у РЦУ, одржан је састанак поводом предстојећих презентација дефицитарних и атрактивних занимања у основним школама за ученике, наставнике, чланове Школских одбора.

Активност се реализује као део планираних активности пројекта ” Премошћавање” ( Бридгинг) који реализује Удружење Ужички центар за људска права И демократију са партнерима Економска школа Ужице и Привредна комора Кантона Сарајево.За Реализацију свих пројекних активности обезбеђена је пуна подршка Града Ужица.

Пројекат “Премошћавање” суфинансира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина 2014-2020.

Кретање ученика који остварују право на додатну подршку кроз образовни систем – транзиција

У циљу даљег пружања стручне помоћи у области инклузивног образовања, 11. маја у РЦУ, одржана је радионица: Кретање ученика који остварују право на додатну подршку кроз образовни систем – транзиција.Радионицу су реализовали саветници - спољни сарадници Школске управе Ужице за инклузивно образовање, Данијела Ватазевић и Драгица Ђуровић, у сарадњи са просветним саветником Јеленом Павловић и психологом из ОШ „Живко Љујић“, Богданом Филиповићем.

Ужички средњошколци поново учествују у Интеркултуралном летњем кампу у Трогену

19. априла у РЦУ, одржан је састанак поводом припрема за учешће у Интеркултуралном летњем кампу у Песталоци дечјем селу у Трогену у Швајцарској за осамнаест ужичких средњошколаца.

На кампу учествују млади из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Молдавије, Пољске, Италије и Швајцарске.

Већ деветнаест година Ужички центар за права детета у сарадњи са Песталоци дечјом фондацијом омогућава да основци и средњошколци из читаве Србије учествују у различитим интеркултуралним активностима, једна од њих јесте и програм међународне размене у Швајцарској.

Одржан Први стручни скуп наставника српског језика и књижевности Златиборског округа

У просторијама РЦУ, 14.априла одржан је Први скуп наставника српског језика и књижевности Златиборског округа. Наставнике је поздравила директорка РЦУ Милена Вићевић која је изразила задовољство што су се наставници окупили у идеји да размењују своја методичка, стручна, педагошка и књижевностваралачка искуства.

Директорка је представила предаваче и изразила наду да ће се дружења и организивање стручних скупова и уметничких програма наставити и у будућности. Стручним темама представиле су се професорке књижевности: Оливера Шопаловић, Биљана Ваљаревић, Марија Миловић и Тања Зечевић.

Успешни предавачи, веома лепа и корисна предавања и задовољна публика наставника показују да је скуп успео и да су наставници спремни да на нивоу града формирају Друштво наставника српског језика и књижевности, уз пуну подршку Регионалног центра. Овај скуп је уприличен поводом обележавања Доситејевог дана (по препоруци МПТР Републике Србије - низом активности од 11-15. априла) и значајне мисије нашег просветитеља и првог министра просвете Доситеја Обрадовића.

Одржан састанак у Центру за промоцију науке

8.априла у Центру за промоцију науке у Београду , одржан је састанак представника Регионалних центара у којима функционишу Научни клубови са представницима Центра за промоцију науке.

На састанку је било речи о Јавном позиву за промоцију и популаризацију науке који је недавно завршен, о Мају месецу математике као и о заједничким активностима ЦПН и Научних клубова.

Састанку је присуствовала, Милена Вићевић, директорка РЦУ.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Мај 2022
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Најновији семинари

Акредитовани програми