Вести

Сарадња Актива директора ужичких основних школа и РЦУ

У ОШ "Душан Јерковић"  8.септембра одржан је састанак Актива директора ужичких основних школа. Састанак је водила председница Актива, Оливера Мисаиловић, директорка ОШ "Богосав Јанковић".
 
Директорка РЦУ Милена Вићевић, упознала је присутне са новим акредитованим семинарима Регионалног центра и информисала директоре школа о предстојећој конференцији Професионална подршка руководиоцима установа у образовању - Актуелности у образовном систему Републике Србије 4 коју организује Мрежа РЦ/ЦСУ Србије.
 

Представљени резултати пројекта „Грађани у акцији"

31.августа у РЦУ,  реализована је Јавна презентација резултата  пројекта „Грађани у акцији ", која је завршна активност пројекта„ Грађани у акцији”,  који реализују партнери  Ужички центар за људска права и демократију и Град Ужице уз подршку пројекта Владе Швајцарске „Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ”, који спроводе Хелветас Сwисс Интерцооператион и Грађанске иницијативе.

Одржан семинмар Стрес у школи-превазилажење промена

Учитељи и наставници из ОШ Стари град Ужице, 12. јуна у РЦУ, похађали су семинар Стрес у школи-превазилажење промена.

Аутори и реализатори семинара: Александра Јовановић Ђукић, дипломирани психолог, Техничка школа „Радоје Љубичић„, Ужице; Драгана Ђурић, дипломирани психолог, Ужичка гимназија, Медицинска школа Ужице.

Циљеви семинара:Дефинисање појма стреса, упознавање са професионалним стресом у школи, препознавање извора стреса, препознавање и промена избегавајућих и непродуктивних реакција на стрес, рационалан приступ стресу, успостављање успешне комуникацијске везе са другим учесницима у стресу, примена позитивних стратегија за превазилажење стреса, коришћење стреса као шансе за развој, размена позитивних искустава из решених стресних ситуација, помоћ другим учесницима у образовном процесу у решавању стресних ситуација.

РЦУ обележио славу Светих Ћирила и Методија, отворена изложба Математика и природа

У присуству члана градског већа града Ужица Мија Петковића , представника установа културе и образовања и других гостију РЦУ, 24. маја обележио је празник Светих Ћирила и Методија, други пут као славу установе.
 
Присутне је поздравила Милена Вићевић директорка РЦУ и овом приликом изразила задовољство што су управо Свети Ћирило и Методије  заштитници ужичког регионалног центра као зачетници словенске писмености и културе.
 
После чина резања славског колача, молитве и пригодне беседе, Оца Душана Томића, представљен је уметничко културни програм који су приредили: Данило Томић, гуслар, Јелена Лазовић и Катарина Вучковић, ученице друге године Медицинске школе Ужице и Тодор Алексић,ученик Музичке школе Војислав Лале Стефановић из Ужица.  
 
Поред обележавања славе Светих Ћирила и Методија, у РЦУ је данас, отворена изложба Математика и природа у оквиру манифестације Мај месец математике коју традиционално обележава Научни клуб РЦУ већ неколико година уназад. Изложба је отворена за посетиоце од данас па до 31.маја и хуманитарног је карактера тако што се прикупљају финансијска средства за децу која су социјално угрожена са територије Града Ужица.
 
Позивамо ученике и наставнике као и све друге грађане Ужица да посете изложбу и одазову се хуманитарној акцији.
 

Представљен пројекат Премошћавање

16.маја у РЦУ, одржан је састанак поводом предстојећих презентација дефицитарних и атрактивних занимања у основним школама за ученике, наставнике, чланове Школских одбора.

Активност се реализује као део планираних активности пројекта ” Премошћавање” ( Бридгинг) који реализује Удружење Ужички центар за људска права И демократију са партнерима Економска школа Ужице и Привредна комора Кантона Сарајево.За Реализацију свих пројекних активности обезбеђена је пуна подршка Града Ужица.

Пројекат “Премошћавање” суфинансира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина 2014-2020.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580


Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Април 2024
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми